mandag 18. januar 2016

 Uken som har gått: 1-åringene




UKE 1                                                                                Fredag 15. januar 2016



Kjære alle foreldre i 1-årsgruppen.

Denne uken har gått sååå fint. Lucy begynner å bli godt kjent med både barna og voksne. Vi har vært mye ute i det fine vinterværet, men ikke så lenge av gangen. Det er vanskelig å holde varmen på hendene uansett hvor tykke, store og deilige disse vottene er.
I dag morges da jeg kom på jobb viste termometeret 17 minus. Med andre ord: vi gikk ikke ut!!! Faktisk ingen barn i hele barnehaven gikk ut i dag. Og hva gjør man da? Jo, tar en Katina; soverommet ble ryddet og sklie, tube og bukken ble halt ut av lageret. Tid for Tarzan-leken. Alltid like populært. Interessant å se reaksjonen på barna når vi om-møbelerer; det blir som om det faste invetaret blir oppdaget på ny. J

To-åringene kom også inn til oss for å prøve Tarzan-rommet vårt. Svært populært.

Vi samarbeider mer og mer med to-åringene, så våre små skjønne skal ha så myk overgang som mulig når de kommer tilbake etter  sommerferien og begynner i ny avdeling.

Det er herlig å se hvor stas det er å bli med over i Peisestuen (hos 2-åringene) og sitte ved det stooore sorte bordet på stoler uten bøyle foran og leke med plastelina og legge vanskelige puslespill. Å strekke seg litt oppover er litt sunt tror vi (og det er kjent Montessori pedagogikk).

Eva og Liv har hatt mange sangstunder med barna og så har vi selvfølgelig lekt masse.

Utenfor vinduet vårt bor det et skjærepar i Sypressen. Barna liker å følge med på disse fuglene og  vi snakker mye om dem. Eva har laget en mal og klippet ut skjærer som barna har dekorert med sort og hvite papirbiter . De har limt dem på og det er ikke bare bare å lime…veldig klissete og veldig moro! Skjærene henger på ”snoren” vår og barna er ganske stolt. Hvert fall noen av dem J



God helg!


Med vennlig hilsen oss i Havestuen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar