mandag 18. januar 2016

Mail fra 2-åringene

Kjære alle foreldre i 2-årsgruppen

 Vi er ferdig med de to første ukene i barnehaven i 2016. Det har vært to kalde og glade uker i 2-årsgruppen. Sandra er tilbake fra mammapermisjon, og vi er veldig glade for å ha henne med oss. Ellers er det meste som det pleier hos 2-åringene.

I peisestuen er det fortsatt montessori og andre aktiviteter ved bordet, som plastelina og klipping. Det har kommet nye øvelser etter ferien, og det er gøy. De gjør forskjellige øvelser med vann eller ris, og de tester ut om forskjellige objekter flyter eller synker i vann. Puslespill er alltid populært, og de fleste har begynt  knekke koden. Det er fint å se at alle i gruppen finner glede i rolige aktiviteter, der de får trent opp konsentrasjonen.
På kjøkkenet har det vært mye dans og bevegelse til musikk om dagen, og det er ofte barna som ønsker det. Og er det ikke dans, løper de gjerne rundt eller ruller rundt på gulvet. Man kan høre gledeshyl og latter lang vei.
Vi har begynt med matsang før vi spiser, sånn som vi har hørt de store barna gjør oppe. Stas! Det er rettere sagt en liten regle, som heter Ormen Lange. Og her er teksten:

Ormen Lange
krøp som en slange
Under et gjerde
tok seg en pære
delte den i to
vær så god

Vi har vært ute nesten alle dagene og lekt og hatt det gøy. I hagen sklir vi på isen og snøen, leker i snøborgen til de store barna. Alle har beholdt vottene på, og varme barn er glade barn. På torsdag denne uken var det bare tre gutter som ville ut med Linda, og de andre koste seg inne med 1-åringene, og kunne boltre seg rundt på begge avdelingene. Det er godt for både små og store med litt forandring. Vi som var ute hadde det gøy med såpebobler. Visste dere at de holder seg mye lenger når det er så kaldt? De flyr høyt opp, før de daler ned til bakken. De som var inne, synes også det var gøy. Pernille har samlet bokser med ulike geometriske former, og alle har fått lage hver sin isskulptur med pynt fra naturen i. De hang vi opp utenfor vinduet i peisestuen, til stor glede for barna.
Sandra har laget vinterbilder med barna. De har både malt og lekt seg med silkepapir, som de har revet i og krøllet sammen.
Fredag var alle inne hele dagen, og vi gjorde som dagen før, og delte oss med 1-åringene.

Til uken fortsetter vi med vinter som tema og eventyret De tre små griser.
På tirsdager skal Linda ha musikk i samlingsstunden, og vi skal begynne forsiktig med rytmeinstrumenter. De synes det er litt høy lyd, men det går nok snart over.

Det er god lek mellom alle barna om dagen. De er gode venner, og blir mer og mer opptatt av hverandre. Det er en god periode, og vi gleder oss til fortsettelsen.
Ha en fortsatt god helg!

Hilsen Pernille, Sandra og Linda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar