søndag 24. januar 2016

Uke 3 hos de store barna




Det har vært en vakker, men kald uke i barnehaven. Det vakre vinterværet har inspirert til mye maling. Snemannen har en spennende form med mange sirkler trærne har en spennende profil med dyp sort dekket med glitrende sne. Det blir brukt mange nye og store ord til å både beskrive natur sett gjennom de store vinduene og til å beskrive den livlige fantasien som kommer til uttrykk gjennom de forskjellige barnas syn på figurer som manifesterer seg i de snedekkete trær og røtter.

Barna forsetter å bruke leire og deres egen bokstav er utgangspunktet. De former, maler og monterer bokstavene på gamle fliser. Her benytter vi igjen muligheten til å finner mange forskjellig ord og rimord om ting de ser rundt seg mens vi holder på å lage det lille kunstverket!

Vi har funnet frem tallmateriell som barna ikke har sett på en stund. Vi teller, sorterer mengde og finner det riktige symbolet  til riktig menge. Denne aktiviteten gjøres veldig ofte i felleskap med andre barn. Det blir mye telling og mange meninger!

Babette, Davina’s ett år gamle rampete valp, er veldig populær blant barna. Hun er en Irish Soft Coated Wheaten Terrier, samme rase som Bamboo. De er faktisk i familie! Hun blir brukt i sammlingsstund fra tid til annen. Barna er så rolige og forsiktige med henne! Hun viser så stor glede over at de er så snille med henne at hun av og til også klarer et «trick» eller to! Dette er et supert utgangspunkt for engelsk, og en engelsk sang fra femtitallet er blitt populær igjen - «How much is that doggie in the window?»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar