lørdag 9. januar 2016

Første uke vel gjennomført!


Det har vært utrolig god stemning fra barna kom tidlig mandag morgen!  De så ut til å være glade for å være sammen igjen. Dette smitter over på de voksne som også er glade for å være tilbake etter en god og lang pause fra hverdagen.




Vi er i gang med planer fra årsplanen. Den røde tråden denne perioden er Askeladden og de gode hjelperne Det er et eventyr som inspirerer til mye. I løpet av uken har vi diskutert årstidene - særlig vinter. Vi har kombinert dette med bokstavene som ble til gjennom håndarbeid med leire, maling og bruk av materialer vi ellers ville ha kastet. Særlig de gamle flisene som ble funnet under huset! Hvert barn jobber med sine bokstav. Vi snakker om alt vi ser rundt oss som også begynner med deres bokstav. Marina har laget papirbåter sammen med barna som er malt og som kan lekes med.  Barna opplever det som kjempespennende å leke med selvlagete båter og store sjøer laget av gammelt stoff. Bomullsdotter som bølger gjorde susen! Alt dette, selv om Askeladdens båt var svært uvanlig ved at den fløy gjennom luften!

Det er nokså kalt og luften er rå om ettermiddagen så vi har valgt å ha barna inne fra ca kl.15.00.

Vi er videre i gang med mye engelsk og tenker at vi skal bruke noen dikt på både norsk og engelsk. Vi skal bland annet lære «På havets bunn….» av André Bjerke og vi jobber med å finne flere dikt som passer til eventyrtema. På engelsk øver vi på «How much is the doggie in the window, The one with the waggliy tail, How much is that doggie in the window, I do hope that dog is for sale!» «Five little monkeys jumping in the bed, One fell off and bumped his head, Mummy rang the doctor and the doctor said, No more monkeys jumping in the bed.»  «Here is the church, Here is the steeple, Open the doors, And see all the people.»

På tirsdag var vi alle spente på første slalåmdag! Det viste seg å være topp både for de som gikk avgårde og for oss som ble igjen. Vi er godt bemannet når en stor gjeng drar av gårde og det blir ekstra tid til barna som blir igjen. Mulighetene til mye håndarbeid og dramatisering av fortellinger florerer. De også har ekstra mye plass og det inspirerer til bygging med  både bord, stoler og gamle tepper. Siden blir dette til en veldig spennende rollelek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar