mandag 11. april 2016

Uke 13 og 14 med 2-åringene

Vi fikk en ekstra fridag etter påskeferien, så den første uken tilbake gikk veldig fort. Vennene i barnehaven betyr mer og mer, og det er alltid så fint å se gjensynsgleden når de møtes igjen etter en ferie. Våren er her, og den er også tema nå i april. Det er jo så mye som skal skje! De første vårblomstene begynner å komme, bladene kommer på trærne, insekter våkner opp og trekkfuglene kommer tilbake. Det er mye å undre seg over for barna nå som naturen våkner opp etter vinteren.
I samlingsstunden leser vi om Lille Larven Aldrimett, som spiser seg gjennom masse mat, som frukt og kaker. Vi lærer om forskjellig mat, om former, farger og antall. Også øver vi på å telle. Lille larven Aldrimett er også tema for mye av formings-aktivitetene hos oss, og Pernille og barna har laget en stor versjon som henger på veggen i peisestuen, med paljetter som barna har limt på selv.
Vi har lært en ny sang av Linda, og det er Blomster små, gule blå. Så vi håper på å finne noen vårblomster snart!
Sandra har hatt med seg små barnegrupper opp i 2.etg. på besøk, når de store barna er ute på ettermiddagen. Da leker de på bygge-rommet, eller i kjøkken-/dukke-kroken, og blir kjent med 2.etg.
Og på fredag fikk vi besøk av tre 1-åringer i samlingsstunden, og det skal vi fortsette med i ukene fremover.

Hilsen på 2-årsavdelingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar