fredag 20. november 2015

Uke 47


Uken som har gått begynte med sne mandag morgen. Vi snakket i samlingsstunden om den magiske følelsen vi opplever når den første sneen legger seg på bakken. Stillhet, ro og renhet. Den vakre mørke himmelen mot de hvite fnuggene som daler sakte ned over barnehaven. Flere av barna ble inspirerte av tanken og takket pent ja da de ble tilbudt farveblyanter og maling. De fikk bruke avstumpede blyanter til å lage snedotter av hvit maling på sort papp.
Eventyret om Skinnvotten er et ukrainsk folkeeventyr oversatt av Alf Prøysen, og ble introdusert til alle barna i annen etasje denne uken. Syv forskjellige dyr kryper etter tur inn i en vott de finner i sneen. Pilemus Silkehår og Friskefrosk Langelår har som de andre dyrene spennende og magiske navn og fenger barna ved fortelling.
Da det ikke kom mere sne og dagene ble

mørke og ikke fullt så magiske var en god oppmuntring å lese boken om "Herr Lykkelig" av Roger Hargreaves. De er gjenfortalt av Inger Hagerup og inneholder et strålende språk med mye humor og bildene liker barna svært godt!


Gjennom boken blir det mye snakk om følelser, og de eldste barna vender praten i retning av hva som gjør dem ulykkelige. Slemme mennesker kommer på banen og særlig de som vil drepe folk. (Paris..) Vi snakket med dem om dette..

Det har vært lest mye høyt denne uken. Vi er opptatte av å stimulere barnas språk og diskutere ordmeninger. Hva betyr de forskjellige ordene og hva heter de på engelsk? Den gule døren i trestammen får et barn til å utbryte "yellow" etterfulgt av resten som ikke skal være noe dårligere på de engelske farvene! Mye latter preger samlingsstundene!
3-åringene har også lest Eric Carles bøker "Fra topp til tå", "Lille larven aldrimett" og "Den lille musen leter etter en venn". HC Andersens "Den stygge andungen" og folkeeventyret "Gullhår" er også favoritter.

I stuen bruker vi sansematerialene hyppig. Mest brukt nå er den brune trappen, det rosa tårnet og de lange røde stavene. De har vært brukt til fantastiske kreasjoner og byggverk sammen med  noen bitte små klosser kjøpt i London. Barna har respekt for materialer fraktet hele den lange veien og er veldig forsiktige med dem :)
Noen barn har brukt metallsjablongene på whiteboard tavlen og tryllet frem ballonger av ovalene og abstrakte bilder av de andre formene.

Vi oppfordrer barna til å skrive navnet sitt eller deres bokstav. de aller fleste synes dette er gøy og det gir dem en følelse av mestring hver gang de får det til.

Siden høstferien har vi holdt på med tallene fra 6-9 med barna fra 4 til 5 og tallene opp til 5 med treåringene.

Vi øver på finmotorikk og blyantgrep. Blandt annet har de klippet i plastelina og skrevet i barberskum. Litt annerledes og spennende aktiviteter.

Musikk med Linda er en sikker vinner for alle! Alle gruppene i 2.etasje har hver sin dag og gleder seg like mye som Linda gjør til å komme opp å hoppe og danse.

Advent står for døren og Inger Hagerups stemningsfulle dikt skal bli med oss i tiden frem mot jul.

Sanger vi synger om dagen er
4+5-åringer:
Five in the bed
Wind the bobbin
Catch a falling star
Twinkle, twinkle little star
Hokey Tokey
Ukedagene oppdaget vi var litt utfordrende så vi har  tatt med dem og
Hvilken dag er det idag...?
Mandag, tirsdag klapp, klapp, klapp....

3-åringene:
Jeg gikk en tur på stien
Fløy en liten blå fugl
Twinkle, twinkle little star
Catch a falling star
Bæ, bæ lille lam
Mikkel Rev

GOD HELG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar