fredag 20. november 2015

Kjære alle foreldre i 1-årsgruppen

Vi i Davinas tar opp igjen vår gode gamle tradisjon med en fredagsmail hvor vi forteller litt om ukens gjøremål. Her forteller vi litt om hva vi har gjort gjennom uken og hva vi har tenkt å gjøre uken etter. Da er det lettere for dere og snakke litt om barnehaven og om dagene til de skjønne barna deres.

Vi opplever at dette er en veldig fin og harmonisk gruppe og de begynner å bli drevne små barnehavebarn. Vi har fått inn rutiner og barna vet godt hva som er greit og ikke greit. De begynner og bli trygge og er noen helt fantastiske gledesspredere.

Vi er i full gang med foreldresamtaler og nettopp noe av tilbakemeldingene fra dere er å vite litt mer om hvordan barnehavedagen ser ut.

På mandager starter vi gjerne dagen med litt fysisk aktiviteter som sklie og sangleker, nå for tiden; Bjørnen sover. Barna er ofte litt slitne og har hatt det koselig i helgen med dere foreldre og mandag morgen er like mye mandag morgen for de små, som for oss voksne.
Etterpå spiser vi litt frukt og leser/ser i bøker og begynner å kle på for å gå ut.

Det begynner å bli kaldt og ikke alle barn holder ut like lenge ute, så derfor deler vi opp gruppen i tre slik at det alltid er en inne med tre barn og seks barn ute med to voksne. Etter  hvert som barn blir kalde går de  inn og ett nytt barn går ut osv.
Det er veldig viktig for oss at barna har det bra i en hver situasjon og det skal være hyggelig å være ute!
Det er hendene som blir kalde først og votter er jo så irriterende  når du sitter i sandkassen og prøver å holde en spade…J

Tirsdag og onsdag likner nok veldig på mandag, men forrige torsdag fikk gjengen besøk av Teddy.  Teddy er bamsen som Margaret og Davina bruker når de har samlingsstund på engelsk. Barna satt musestille og hørte om Teddys jacket, hat  and blanket.
Så sang de Ba ba black sheep og leste et rim på engelsk.

Denne torsdagen sang vi på engelsk med Vanessa;
·      Twinkle twinkle little star,
·      Ba ba black sheep
·      Traffic light song

Vi telte til 10 på engelsk og viste dem a potatoe, an apple, a banana and a pineapple.

I dag er det fredag og solen skinner – da er det bare og utnytte været så vi gikk ut etter samlingsstund med frukt.  Når vi er ute lager vi rader av kassene som barna balanserer på. Noe som er greit for dere foreldre å vite er at vi er ute sammen med to-åringene på formiddagen. Da er uteområdet/plattingen forbeholt oss.


I skrivende stund sover de små prinser og prinsesser sin søteste søvn i sengene sine/vognene sine. De har blitt så trygge og tillitsfulle og vi føler oss privilegerte som får lov være så mye sammen med dem.

Mandag kommer Eva tilbake på jobb igjen og det gleder vi oss veldig til.

Vi takker samtidig for forståelse og godt samarbeid i en periode med mye sykdom hos personalet og vikar/er for de små. Vi har prøvd å bruke den samme vikaren slik at ikke det blir for mange nye personer å forholde seg til. Vi er svært glade for at Josefin har kunnet være her hele denne perioden som Eva har vært borte. Hun vil fortsette å være litt hos oss frem til jul. Jippi J! Barna liker henne veldig godt. Det som i hvert fall er flott er hvor fint barna tar imot og takler en ny vikar.

Vi legger ukeplan for uke 47 og 48 i Vigilo. Her ser dere litt hva vi gjorde denne uken og hva gjør neste uke.

Med dette ønsker vi dere en strålende helg alle sammen.





Med vennlig hilsen oss i Davinas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar