lørdag 28. november 2015

Boken Herr Dumpidump har gitt barna mye å tenke på og snakke om. Herr Dumpidump har en tendens til å krasje inn i ting. Han ødelegger for eksempel vinduene uten å mene det og er generelt veldig uheldig. Han må finne en løsning så han slipper å ha så mange uhell!  Dette er et tema for ivrige diskusjoner! Det brukes noen ord som er annerledes enn de barna hører til daglig i boken som vi snakker om og diskuterer. Målet er hele tiden å få barna til å tenke at det er morsomt å leke med ord. Dette har vi gjort med alle barna mellom 3 og 6 år.

Onsdag ble brukt som forberedelsesdag for tur til Naturhistorisk Museum. Dinosaurer er fortsatt populært. iPaden var i hyppig bruk for å studere de forskjellige dinosaurene, størrelsen, formen, farven osv. En stor grupper barn tegnet deres favorittdinosaurus.

I samlingsstund snakket vi om at det er første søndag i advent i helgen. 
«Hva er advent?»  
Mange gode, varme, kjærlig ord og tanker ble delt.
Davina introduserte barna til Inger Hagerup’s adventsdikt, Adventslysene. 
«Hva er et dikt?»  
Ord som eventyr, fortelling, artikkel, sang, kor og talekor fikk barna snakket om.

Det er mye bygging for tiden. Barna i hele 2.etg er fascinerte av montessoris sansematerialer og jobber fortsatt med aktivitetene fra forrige uke.

Det er også en stor grupper barn som elsker å sette opp teater! De flytter stoler og bord, kler seg ut og spiller for et overraskende ivrig publikum. Det blir mye tull og tøys og latter!! Det som er fint å observere er at leken som oftest går på tvers av aldersgrupper og er en strålende sosial opplevelse for barna. Alle er med fra begynnelse til slutt, og alle må hjelpe til å rydde. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar