fredag 11. desember 2015

1-åringene uke 49 og 50


Fredagsmail: 1-åringene




UKE 49 og 50                                                                                                                  Fredag 11. desember 2015



Kjære alle foreldre i 1-årsgruppen.

Beklager at fredagsmail sist uke ikke ble lagt ut. Det skyldes eksamensoppgaver og sykdom. Vi legger derfor ut for både uke 49 og 50 i dag.

UKE 49
Da er enda en uke over og barna syntes å stortrives med å ha Eva og Liv tilbake. Vi har også fått Ninni tilbake på avdelingen og hun vil være hos oss hver torsdag frem til jul.

Mandag, tirsdag og onsdag har vi hatt samlingsstund med julesanger på formiddagen før vi går ut.
  • ·      På låven sitter nissen
  • ·      Når nettene blir lange
  • ·      Twinkle twinkle little star


Vi har også hatt ”juleverksted” denne uken med Eva og Line. Vi maler på både lerret og gjenstander. Mer får dere ikke vite for det skal være litt overraskelse til dere.

Torsdag sang vi engelske sanger med Vanessa. Vi teller til 10 på norsk og engelsk. Og som vanlig avslutter vi med Bjørnen sover.
  • ·      Twinkle twinkle little star
  • ·      Ba ba black sheep
  • ·      Traffic light song


I dag, fredag gjorde vi noe veeeldig spennende og litt skummelt. Vi ble invitert inn til 2-åringene for å bake pepperkaker. Jeg tok med 3 barn av gangen. I begynnelsen var fanget mitt tryggest, men etter hvert som vi begynte og kjevle og smake på deigen ble all engstelse glemt og vi rakk så vidt å trykke ut et hjerte før deigen var borte…

På grunn av det heftige regnet i morges tok Katina affære og ryddet soverommet for senger og laget ”gymsal” med sklie, bukk, ball og andre aktiviteter. Barna ble delt i 3 grupper; den ene gruppen bakte med Line, den andre gruppen var hos Katina med hinderløype og Tarzanlek, og den tredje gruppen lekte med Vanessa i Havestuen sammen med Linda og tre  2-åringer som var på besøk hos oss.
Dette gjør at barna blir kjent med hverandre i en annen situasjon enn ute, blir kjent med de andre voksne og kjent med den avdelingen de skal begynne på til neste år.


Uke 50


Denne uken har Lucia vært i fokus og Liv har sunget Luciasangen for/med barna.
De har i tillegg sunget sangene våre:
  • ·      På låven sitter nissen
  • ·      Når nettene blir lange
  • ·      Twinkle twinkle little star


Vi har også hatt ”juleverksted” denne uken med Eva og Line. Vi har limt og drysset glitter på kongler. Vi har  malt  juletrær og pyntet med ”edelstener” og paljetter. Dette har ikke vært bare lett og det har vært veeeeldig klissete, synes i hvert fall noen ;-)

Torsdag sang vi engelske sanger med Vanessa og Ninni. Vi teller til 10 på norsk og engelsk. Og som vanlig avslutter vi med Bjørnen sover.

I dag (fredag) gikk vi tidlig ut og nøt det flotte vinterværet: 3 minusgrader og sol. Deilig å slippe våt sand og kalde barn.





God helg!

Med vennlig hilsen oss i Havestuen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar